Relations Analyse (RVA)

Er Danmark mon klar til at relations teste nye medarbejdere?

Det er et godt spørgsmål. Hos NORI mener vi at det er helt og aldeles nødvendigt.

Vi har ikke tradition for at gøre mere og andet end at afholde samtaler med nye ledere og medarbejdere i dagtilbud, skoler og social og sundhedssektoren. Hvorfor mon? I alle andre ansættelses sammenhænge, såvel private som offentlige “udsættes” ansøgere for test. Er det mon den rette person vi er ved at ansætte? Ord er nemlig taknemmelige.

En kommende medarbejdere der ved en samtale fremstår empatisk og relationabevidst kan på kort tid vise sig ikke at være kompetent til opgaven. På den anden side ses stille, forsagte og måske meget nervøse ansøgere sig, at være bragende dygtige til relationer i det konkrete pædagogiske og relationelle arbejde i praksis. De formår bare ikke at vise det i en ansættelses samtale.

Hos NORI har vi udviklet et Relations Vurderings Analyse (RVA) med det formål at sikre den rette ansættelse. Analysen omfatter flere dele, der gennemføres før og under samtalen. Tilsammen tegner analysen et revisende billede af ansøgerens relationelle og empatiske kompetencer.

Vi operere med to muligheder:

  1. NORI gennemfører RVA for relevante ansøgere i tæt samarbejde med ansættelseskomiteen. Vi er med hele vejen er dermed garant for at den rette medarbejder ansættes.
  2. NORI introducere til RVA og giver relevante fagpersoner licens til at benytte RVA. Introduktionen varer typisk ½ dag og indbefatter adgang til alle materialer og analyseværktøjer.

Er du interesseret i ovenstående eller ønsker at vide mere om konceptet, er du velkommen til at kontakte os.